Retropop in zomerse sferen

Emmen

De festivalgangers van het uitverkochte Retropop hadden zaterdag geluk met het weer. Het was een zonnige editie en de sfeer zat er van begin tot eind goed in.

Tekst en foto: Mayke Bos Met 17.500 bezoekers was het de drukstbezochte editie tot op heden. Ook de camping van Retropop stond helemaal vol. Maar liefst 1200 gasten bleven overnachten om niets te hoeven missen van het muziekspektakel. De line-up bestond uit onder meer Bløf, Ten Sharp, The Waterboys, Frank Boeijen, Rowwen Hèze, Kid Creole and the Coconuts, Golden Earring en Europe. Angelien (52) uit Emmen vermaakt zich prima, samen met haar vriendin Margo (50) uit Emmen en haar zus Marian (50) uit Deventer. Ze staan lekker te swingen op de muziek van Golden Earring.

Speciaal

Angelien en Margo gaan al jarenlang naar het populaire evenement. “Wij gingen al heen toen het nog in de Zuidoosthal was. We genieten van de sfeer en de muziek. We komen niet speciaal voor één band, maar voor het hele evenement. Hoewel Golden Earring wel een speciaal plekje heeft”, vertelt Angelien. Haar zus knikt. “Daar hingen posters van boven ons bed. Kun je je dat voorstellen als je ze nu ziet? Nou, toen wel hoor”, lacht Marian. Voor toekomstige edities hebben ze al goede ideeën. “Simple Minds mag nog een keer terug komen”, zegt Margo stellig. Grote namen als Madonna, U2, Queen en The Rolling Stones komen ook voorbij. Maar niet alleen de muziek van toen; ook de optredens op de Futurestage zijn welkom bij het drietal. “Ik vind het heel leuk dat er ook muziek van nu te horen is. Vooral Kovacs wil ik straks graag zien en ik hoop dat Chef’Special ook een keer mag komen optreden tijdens Retropop”, zegt Marian. De Zweedse afsluiter Europe kon rekenen op een enthousiast publiek. Jong en oud zong uit volle borst mee met de tophit The Final Countdown uit 1986. Daarmee was het nog niet afgelopen, want het feestje continueerde nog even in de immer populaire Foute Discotent, inmiddels een begrip op Retropop.

Auteur

Redactie