Eerste Emmer Caveman Challenge doet Vlinderstad goed | Fotoreportage

Emmen

Ruim 2300 mensen liepen zondag de Caveman Challenge in Emmen. De obstakelrun ging over het Raadhuisplein, het Oranjekanaal en door de oude dierentuin. De echte kilometervreters pakten ook het Noordbargerbos er nog bij.

De run trok veel publiek en zeker het voormalige Dierenpark Emmen was een populaire bestemming. De loop begon om 12.00 uur, maar om 14.00 uur moest organisator Nico Dümmer noodgedwongen het park sluiten voor publiek, omdat er simpelweg te veel volk aanwezig was. In tegenstelling tot de Caveman Challenge in Exloo bleven de Emmer deelnemers relatief schoon. Dit parcours vond nergens modderbaden op zijn pad en vanwege het zonnige weer waren bijvoorbeeld de oude dierverblijven eerder zanderig dan modderig. De vele obstakels met water maakten echter een hoop goed. De foto’s zijn gemaakt door Paul Barelds uit Emmen.

Auteur

Redactie