Bubble ball in het stadion van FC Emmen

Emmen

Ruim 140 scholieren uit Duitsland en Nederland deden vorige week mee aan de eerste editie van de Schoolympics in de JenS Vesting. Zij concurreerden in sportieve wedstrijden en hebben van verschillende gastsprekers een eerste indruk van het studeren aan de Stenden University of Applied Sciences gekregen.

Aanvankelijk hebben de scholieren in twee groepen met drie teams tegen elkaar gevoetbald en hockey gespeeld voor felbegeerde finaleplekken. Meerdere bedrijven uit de regio Emsland hebben dit project ondersteund en prijzen gedoneerd. In de Mike’s Pub-groep heeft zich het Carmelcollege Emmen tegen het gymnasium Marianum en het Windhorst-gymnasium Meppen doorgezet. In de Cawila-groep was de BBS Meppen het sterkste, zij wonnen net voor de Hondsrug College uit Emmen.

Scholieren

Gedurende de eerste ronde werden verschillende lezingen binnen de VIP-ruimtes van het stadion gehouden. Huidige studenten hebben hierbij hun ervaringen over een studie aan de Stenden University of Applied Sciences uitgelegd. Jan-Luca Ahillen (Speler van SV Meppen) en Paul Kamphuis (hoofd van de jeugdopleiding bij FC Emmen) gaven verschillende indrukken over hun werk en hun ervaringen in de sport-business. Bovendien werd de scholieren een aantrekkelijke programma aangeboden. Bij de doelwand was het mogelijk om hun eigen sportieve vaardigheden aan te spreken en leuke prijzen te winnen.Na de lunchpauze worden de finaleplaatsen behaald middels een trendsport: bubble ball. In een zwaarbevochten finale kon de BBS Meppen de zenuwen beter bedwingen en heeft de eerste grensoverschrijdende Schoolympics met 4-3 in de penalty-shootout tegen het Carmelcollege gewonnen. Foto: Stenden Hogeschool

Auteur

Redactie