Wildlands heeft neushoorn Petra laten inslapen

Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft vorige week afscheid moeten nemen van een van de drie neushoorns uit het park. De dierenarts heeft de neushoorn Petra, zoals het dier heet, woensdagmiddag laten inslapen in Wildlands in Emmen.

De dikhuid at de laatste tijd slecht en verloor veel gewicht. Uit onderzoek bleek dat ze leed aan nierfalen. Omdat er geen hoop was op genezing van het dier, is besloten het te laten inslapen. Zoals in vrijwel alle gevallen werd ook neushoorn Petra naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht gebracht. De neushoorn werd geboren in Burgers' Zoo in Arnhem en kwam in 2004 naar Emmen, voor het fokprogramma voor witte neushoorns, al heeft ze in Emmen geen jongen gekregen. Neushoorns worden doorgaans tussen de 30 en 45 jaar oud. Petra is 35 jaar geworden. Foto: Vincent Trechsel

Auteur

Redactie