Tennisdames van TC Bargeres kampioen

Emmen

Het is de dames van TC Bargeres afgelopen zondag gelukt om kampioen te worden van de tenniscompetitie. En dat terwijl er maar liefst op twee niveaus hoger werd geacteerd dan vorig jaar.

Tekst: Vincent Trechsel Foto: Ruud Koning De tennissters - Susan Luppes, Anna Sprinkmaier, Esther Timmerman, Pauline Landa en de veertienjarige Anna Slavic - hadden nog maar één puntje nodig voor het kampioenschap en wonnen uiteindelijk met 5-1. “Dit is een top prestatie, echt bizar”, doelt de uitzinnige tenniscoach Ruud Koning (44) op het kampioenschap van zijn dames. “Ik had dit van te voren nooit verwacht. Anna Sprinkmaier speelde als eerste en won haar single vrij makkelijk. Dat is lekker beginnen, waardoor de spanning bij de anderen minder wordt. Tijdens de uitreiking hebben de meiden ook nog iets gezegd; hoe leuk het allemaal was en dat ze zo’n goed team zijn. Ik ben trots op ze.”

Foutloos

Heel TC Bargeres verkeerde zondag in gezellige sferen. Eetkraampjes, een partytent, ijsverkoop, een barbecue en lekker weer zorgden ervoor dat er veel publiek naar de club trok. Maar ook omdat het niet alleen de dames waren die kampioen konden worden. Ook de heren konden de beste van de competitie worden. Daarvoor moesten zij foutloos winnen en de grootste concurrent uit de competitie een punt verspillen. De heren wonnen met 6-0, maar dat deed de concurrentie ook. “In de hele breedte heeft de club het goed gedaan. We hebben elf teams en drie daarvan werden kampioen, zeven teams eindigde in de top 3 en eentje werd laatste.”

Groeimogelijkhheden

Het knappe kampioenschap van de dames dankt Koning aan het beleid van de club, de goede technische mensen en de uitstekende sfeer. “Er is hier van alles mogelijk en hier loopt gewoon een top team. Wat leuk is, is dat iedereen dezelfde kleding draagt en ook wanneer clubleden niet hoeven te spelen, kijken ze bij anderen die wel moeten spelen. Het is nu zaak om extra stappen te maken, omdat er groeimogelijkheden zijn met onze spelers. We werken hard, maar hebben het ook gezellig.” Volgend seizoen spelen de dames, alle vijf tussen de 14 en 18 jaar, in de zogenoemde overgangsklasse. Mocht het zo zijn dat ook die gewonnen wordt, kan het team in de eredivisie spelen. Dat is het hoogste niveau in Nederland. Als de dames doorgaan zoals de afgelopen seizoenen, is ook dat vast en zeker te doen.

Auteur

Redactie