‘We verheugen ons op onze nieuwe woonplek’

Emmen

Lefier bouwt in Emmen een complex met 24 zorgappartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De appartementen aan de Mr. J. Panstraat zijn bijna klaar. De toekomstige bewoners kunnen niet wachten om er te gaan wonen. Dat bleek op het open huis dat Lefier op donderdag 2 juni hield.

In de appartementen komen cliënten van zorgaanbieder Promens Care. Ze wonen nu nog in Angelslo in ‘gewone’ huizen verspreid over de wijk en in het kleine complex Vredenveld. Locatiemanager Tineke Meijering van Promens Care: "Voor deze mensen is het beter om bij elkaar in één complex te wonen. Het is comfortabel en gezellig en wij kunnen in de nieuwe woonvoorziening nog beter aan de zorgvraag voldoen. We zijn heel blij met Lefier die deze woonvoorziening voor ons aan het bouwen is.’ Directeur Maatschappelijk Presteren van Lefier Sandra van Gaalen benadrukte het belang van goed wonen voor deze kwetsbare doelgroep. Een fijne woonomgeving is meer dan een stapel stenen. We willen er een zo plezierig mogelijke woonplek van maken. Sandra is blij dat Lefier hier een steentje aan kan bijdragen." Na de korte toespraken en het onthullen van een plaquette door twee bewoners konden de nieuwe bewoners door een ereboog lopen. Bewoners van andere woonvoorzieningen hadden deze ereboog gemaakt en heetten de nieuwe bewoners op deze manier van harte welkom. Daarna was het tijd om de woningen van binnen te bekijken. Iedereen mocht in zijn eigen appartement. De bewoners namen ouders, broers, zussen en begeleiders mee naar binnen. Ook omwonenden van het nieuwe complex kregen de gelegenheid de appartementen bekijken. Het was een gezellige drukte. Het complex is vlak voor de zomervakantie klaar. De bewoners betrekken in september hun appartementen.

Auteur

Redactie