Volksfeest drie dagen lang in Noord-Sleen

Noord-Sleen

Het dorp Noord-Sleen staat van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni geheel in het teken van het volksfeest. Drie dagen lang zijn er tal van activiteiten voor jong en oud.

Het vierjaarlijks terugkerend festijn heeft deze keer als thema ‘tijdperken’. De optocht met maar liefst dertien praalwagens trekt twee keer door het dorp, zodat iedereen kan genieten van de invulling die de buurten en jeugdgroepen gaven aan dit thema.

Optocht

De aftrap is vrijdagavond 3 juni om 19.00 uur met de optocht, die nog een keer te zien is op zondagmiddag vanaf 13.30 uur. Andere elementen tijdens het volksfeest zijn de playbackshow, kindercircus, zeskamp, feestavonden met livemuziek, kermis, touwtrekken en stoelendans. De dorpscrimi op zaterdagavond 4 juni moet een van de hoogtepunten worden. Deze is speciaal voor het feest geschreven door Roelie Lubbers, gaat over Noord-Sleen en wordt door inwoners van het dorp voor het voetlicht gebracht.

Auteur

Redactie