Kunst voor alle leerlingen Stidalschool in Dalerveen

Dalerveen

Alle leerlingen van de Stidalschool aan de Hoofdstraat in Dalerveen werkten de afgelopen twee weken volop aan het project ‘kunst van kosteloos materiaal’. Er was heel veel materiaal verzameld en daarmee maakten de leerlingen kunstwerken. Zo zijn er in alle groepen meerdere beelden gemaakt.

De oudste kinderen maakten een basis van het materiaal met papier maché, dat ze daarna met zelfgemaakt pulp bekleedden. Dat pulp maken was nogal een karwei. Nadat eerst de papiersnippers een nacht in het water weekten, werden deze met blenders en staafmixers vermaald, waarna de vermaalde snippers met heel veel lijm tot goed werkbare pulp werden verwerkt.

Mooi geverfd

Tot slot zijn de beelden mooi geverfd. Naast de beelden zijn er bijvoorbeeld schilderijen gemaakt van theezakjes, beestjes van eierdopjes, een lichtsnoer van kwarkbakjes en als klap op de vuurpijl maakten de leerlingen de mooiste kledingcreaties waarmee zij zelf als beeld in het zogeheten Stidalmuseum te zien waren. Als afsluiting van het project heeft het museum de deuren voor het publiek geopend en zijn de creaties getoond. Door dit project maakten de leerlingen kennis met diverse kunstvormen, waarmee ze hun creatieve vaardigheden kunnen ontwikkelen. “Het was één van de leukste projecten ooit”, riep één van de leerlingen enthousiast in Dalerveen.

Auteur

Redactie