Albert Hobers: 'Dit zijn echte racefanaten'

Coevorden

De gordijnen waren zondagmiddag gesloten in het Coevorder café Marktzicht, maar binnen zat het vol met racefanaten die aandachtig de Grand Prix van Monaco volgden op een groot scherm. Het was niet de eerste keer dat een Grand Prix te zien was op een groot scherm in café Marktzicht en ook zeker niet de laatste keer.

Door Mayke Bos Eigenaar Albert Hobers (47) geniet er zichtbaar van om de Formule 1 samen te volgen. “Sinds januari zijn mijn vrouw en ik eigenaar van Marktzicht. Al jarenlang kijk ik met drie buurmannen naar de Grand Prix, want dat vinden we prachtig. We dachten dat er vast wel meer liefhebbers zouden zijn, dus besloten we het voortaan in de kroeg te kijken. Iedereen mag aanhaken en dat zie ik ook gebeuren, want er komen elke race weer nieuwe gezichten voorbij. Dit zijn echte racefanaten”, vertelt Hobers. Het is inderdaad een serieuze zaak voor de meeste fans, want tientallen ogen zijn permanent gericht op het grote scherm. Niet alle 21 races worden ’s middags gereden. De Grand Prix van Australië en China begonnen onlangs om zes en acht uur ‘s morgens, maar dat is geen probleem voor de echte raceliefhebbers. “Ook in alle vroegte is iedereen hier van harte welkom. Gezellig ontbijten en naar de race kijken, dat is toch fantastisch”, lacht Hobers. Zijn 47-jarige vrouw en mede-eigenaresse Anja Hobers knikt. “Ook om zes uur zaten er al de nodige fanatieke mannen en zelfs fans die er speciaal voor uit Haaksbergen kwamen”, vult ze aan.

Beleving

De opkomst doet qua beleving niet onder voor een voetbalwedstrijd. “Vooraf vullen we allemaal een poule in. Dat maakt het nog spannender. Bovendien kriebelt het elke race wel en dat was al het geval in de tijd van Jos Verstappen. Dat geweldige gevoel leeft nu met Max Verstappen weer helemaal op”, zegt de kroegbaas enthousiast. De winst van Verstappen in de Grand Prix van Spanje zorgde ook in Marktzicht voor veel emotie. “Ik had niet verwacht dat ik daarom zou moeten huilen, maar ik had de tranen in mijn ogen staan. Toen ik opzij keek zag ik hetzelfde gebeuren bij nog vijf of zes kerels”, lacht hij. De zesde race was zondag in de nauwe straten van Monte Carlo en er zijn nog vijftien te gaan. De laatste Grand Prix staat 27 november op het programma en racefans kunnen aanhaken wanneer zij willen.

Auteur

Redactie