Excursie voor senioren met de Veenlandexpress

Zwartemeer

De leden van Senioren Belang Sleen en omstreken maakten donderdag een uitstapje met de Veenlandexpress door het Bargerveen. Voor deze excursie hadden zich vijftig leden opgegeven.

Na aankomst van de groep bij Staatsbosbeheer in Zwartemeer kregen de leden eerst een diapresentatie en een voorlichting van boswachter Erik Bloeming over de ontwikkeling van het gebied. Ook vertelde hij over de aanwezige flora en fauna.

Dubbele huifkar

Hierna vertrok het gezelschap in de Veenlandexpress. Dat is een dubbele huifkar die ook geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Door middel van een liftje kunnen ook zij gebruik maken van de express. Boven is ook een verdieping die met een trap is te bereiken. Er werd een boeiende rondreis door het gebied gemaakt met halverwege een pauze, waarin een drankje gedronken werd en van het uitzicht kon worden genoten. Na een tocht van twee uur kwamen de deelnemers terug bij de boerderij van Staatsbosbeheer in het grensdorp.

Auteur

Redactie