De Weerd, Duursma, Van Eeden winnen dressuurcompetitie Stidalruiters

Dalerveen

Het slotstuk van dressuurcompetitie van de Stidalruiters uit Dalerveen was donderdag. Drie combinaties wonnen met voorsprong in de eigen klasse.

De klasse B werd op naam gezet van Alexandra de Weerd. Zij reed op haar paard Gisimone naar de overwinning door vier van de zes proeven winnend af te sluiten. De Weerd komt uit voor de Esdalruiters in Emmen. De klasse L is gewonnen door Robert Duursma. Hij is secretaris van de organiserende vereniging de Stidalruiters. Ook Duursma wist vier van de zes proeven winnend af te sluiten en is naar eigen zeggen heel tevreden over de start die hij nu gemaakt heeft met zijn paard Yk Arjan.

Winnende score

De klasse M werd gewonnen door Marsha van Eeden met haar paard Brechtje. Ondanks dat zij maar een proef wist te winnen had zij toch de winnende score te pakken in de competitie. De andere vijf proeven was zij namelijk tweede. Ook van Eeden is lid van de Esdalruiters in de Vlinderstad. Er werd ook een prijs uitgereikt voor de beste combinatie over zes proeven van alle klassen. Duursma pakte hier overtuigend de winst en won de prijs van beste deelnemer van de dressuurcompetitie in 2016. Ook volgend jaar wordt de dressuurcompetitie door de Stidalruiters georganiseerd.

Auteur

Redactie