Wandeling door jong veengebied in Duitsland

Twist

ÖNINGSDORF - Het natuurpark Moor-Veenland houdt op zondag 29 mei een middagwandeling door het nog jonge veengebied Provinzialmoor, vlak over de grens bij het Duitse Schöningsdorf. ‘Het veen keert terug’ is het thema.

Samen met de boswachter wandelen de deelnemers langs het zogeheten belevenispad, waar panelen informatie geven over het ontstaan van het gebied. De gids vertelt veel over de planten en dieren in dit veengebied in wording. De excursie start om 15.00 uur vanaf de rand van het Provinzialmoor langs het Nord-Sudkanaal aan de Schöningsdorfer Straße in Twist en duurt ongeveer twee uur.

Aanmelden

Deelname kost drie euro per persoon en kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee. Aanmelden is gewenst en kan via het adres e.bloeming@staatsbosbeheer.nl. Het wordt aangeraden een verrekijker en stevige schoenen mee te nemen. Meer informatie staat op www.meetingnature.nl en www.natuurpark-veenland.nl.

Auteur

Redactie