Nepalese zilversmid naar Emmer wereldwinkel

Emmen

De Emmer wereldwinkel aan de Hoofdstaat 74 krijgt donderdag 26 mei een bijzonder bezoek. Zilversmid Dambar uit Nepal komt langs van 14.00 tot 17.00 uur en daarnaast op dezelfde dag vanaf 18.30 uur vanwege koopavond.

Dambar zet zich al lange tijd in voor zijn medemensen in Kathmandu. Hij heeft er een zilverfabriek en kwam ter wereld als Dalit: de laagste kaste in Nepal. In 2001 is zijn fabriek geregistreerd onder de bedrijfsnaam Dambar International en ook vandaag de dag worden producten geleverd aan onder meer Nederland, Duitsland, Zwitserland, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Demonstratie

De Nepalees geeft een demonstratie van zijn werk en vertelt over zijn leven en zijn maatschappelijke idealen plus betrokkenheid. Verder presenteert hij zijn uitgebreide assortiment sieraden. De wereldwinkel zorgt voor koffie en thee.

Auteur

Redactie