Marga Faken: 'Mensen bij elkaar krijgen'

Coevorden

De liefhebbers moeten nog even wachten, maar de voorbereidingen in aanloop naar de jaarlijkse barbecuedag bij de Coevorder kledingbank De Cirkel zijn in volle gang.

Door Kristian Elders Er is op zaterdag 20 augustus van 12.00 tot 17.00 uur zeker niet alleen sprake van een barbecue aan de Jan Steenstraat in de stadswijk Poppenhare. Er is muziek te luisteren via een internetradiostation en er klinkt ook livemuziek. Kinderen kunnen meedoen aan spelletjes en er wordt een rommelmarkt georganiseerd. Ook is er een enveloppenspel, draait het rad van avontuur en wordt een verloting gehouden. De organisatie wil op 20 augustus met de opbrengst van al die activiteiten geld inzamelen voor Stichting KiKa (kinderen kankervrij, red.). “Kinderen met kanker zouden nog een heel leven voor zich moeten hebben”, vertellen de vrijwilligers Lisa Engbers en Marga Faken uit Coevorden. “Mede daarom vinden wij dit een goed doel om te steunen.” Engbers zet zich bijna een jaar in voor De Cirkel, terwijl Faken er vanaf het begin bij betrokken is. Samen met onder meer Talia Roelfsema en Karin Tiggelaar vormen zij de organisatie van de dag.

Derde editie

De barbecuedag beleeft in augustus de derde editie. “Deze dag is er om mensen dichter bij elkaar te krijgen”, vertelt Faken. Buiten De Cirkel komt een luchtkussen te liggen (vijf tot zes vrijwilligers zijn in het bezit van een EHBO-diploma en lopen rond op 20 augustus, red.) en de kledingbank is die dag open. Bezoekers kunnen er een rondleiding krijgen. Doelstelling van de barbecuedag is ook om de drempel lager te leggen voor mensen die vaker langs willen komen. Engbers: “We gaan voor een drukke en gezellige dag aan het einde van de vakantie. De kans op mooi weer is hoe dan ook aanwezig en zo’n 250 bezoekers zou al heel mooi zijn! Hopelijk verzamelen we veel geld voor KiKa. Volgend jaar steunen we een ander goed doel.”

Auteur

Redactie