'Leuk Leren in de Praktijk' in Schoonoord en De Kiel

Schoonoord

KIEL - Alle leerlingen van de basisscholen in Schoonoord en De Kiel mochten vorige week deelnemen aan de projectmiddag ‘Leuk Leren in de Praktijk’. Dit project is een aantal maanden geleden bedacht door leerlingen van groep 7 en 8 van de Burg. S.J. van Royenschool.

Zij hebben hiervoor in december een projectplan ingediend bij de zogeheten kindergemeenteraad en kwamen met hun idee als beste uit de bus. Het project mocht vervolgens ook daadwerkelijk uitgevoerd worden voor alle kinderen uit de omgeving, met financiële ondersteuning vanuit de gemeente Coevorden via de Stichting Pro Demos. De leerlingen van groep 1 tot en met 8 konden deze middag met elkaar allerlei praktijkervaringen opdoen die ze kunnen gebruiken voor ‘later’, zoals werken als een kunstenaar, een workshop schilderen, sieraden maken, bloemschikken en glamourfotografie.

Auteur

Redactie