Kamst Mode viert mijlpaal van 26 tot en met 28 mei

Emmen

Van 26 tot en met 28 mei is het feest bij Kamst Mode in Emmen, Nieuw-Amsterdam, Coevorden en Hardenberg. Het familiebedrijf viert dan namelijk het 70-jarig bestaan. De derde generatie - Bas Kamst - staat inmiddels aan het roer. Zijn opa en oma startten in 1946 het bedrijf onder de naam Modehuis Koos Kamst. Ruim twee jaar geleden nam Bas de zaak over van zijn vader Wolter en oom Koos.

Bas Kamst: "Het 70-jarig jubileum wordt gevierd met de zogenaamde jubeldagen. Iedere kopende klant mag aan het jubelrad draaien om daarmee onder meer kans te maken op waardecheques van 70 euro. Verder zijn er diverse jubelkortingen van dertig en vijftig procent. Wie jarig is trakteert, dus is er natuurlijk iets lekkers bij de koffie." "Het is geweldig om de 70e verjaardag van Kamst Mode te mogen vieren. Het is juist in deze tijd belangrijk dat we in beweging blijven en steeds weer iets nieuws bedenken om in beeld te blijven bij de consument. We willen steeds laten zien hoe leuk en veelzijdig onze collecties zijn. We horen nog regelmatig dat dertigers en veertigers verrast zijn door de collectie. Men kent ons vaak als ‘de winkel waar moeder of oma altijd koopt’. Dat kan nog steeds, maar inmiddels bedienen we ook zeker de nieuwe generatie met merken als Geisha, Tramontana, Please, Elvira, Enjoy, Street One, Dreamstar, Expresso en Summum." "De inkoop wordt gedaan door mijn moeder Miny en mijn vrouw Vanessa. Achter de schermen houd ik mij liever bezig met de marketing, het personeelsbeleid en al het andere wat erbij komt kijken. De administratie wordt gedaan door mijn tante Marjolijn en het magazijn is het domein van mijn oom Koos. Hieruit blijkt dus wel dat wij nog altijd een echt familiebedrijf zijn en daar ben ik best trots op." "Waar ik ook trots op ben, is het feit dat wij vorig jaar onze winkel in Nieuw-Amsterdam rigoureus hebben verbouwd. We hebben voor een eigentijdse stijl gekozen, waarbij een gezellige beleving centraal staat. Het is prachtig om te zien dat onze klanten de ‘nieuwe’ stijl weten te waarderen en ook steeds meer nieuwe klanten ons ontdekken. In combinatie met 29 zeer gemotiveerde medewerkers maakt het ons bedrijf uniek in de regio."

Primeur

"Komende zomer staat er een nieuwe verbouwing op het programma. We gaan namelijk onze winkel in Emmen verbouwen. Ook dan pakken we alles aan: van vloer tot plafond. De winkel wordt verbouwd in de stijl van ons filiaal in Nieuw-Amsterdam, maar dan in een nieuw jasje. Wij gaan de uitdaging aan om de mooiste winkel van Emmen te worden. Ik kijk er naar uit om eind augustus de winkel te heropenen. Net als vorig jaar hoop ik de opening te laten verrichten door mijn 90-jarige oma."

Auteur

Redactie