Kelvin Jager: 'Het traantje komt echt wel'

Erica

Bij SC Erica vond donderdagavond een bijzondere afscheidswedstrijd plaats tussen het eerste team van Erica en een combinatieteam van FC Emmen. Vier spelers en drie stafleden stoppen ermee.

Door Mayke Bos Op het moment dat Kelvin Jager (27) uit Sleen voor de laatste keer het rood-witte shirt van SC Erica over zijn hoofd trekt, gaat er nog weinig door hem heen. “Het voelt nog niet zo zwaar nu, maar dat komt vast nog wel”, lacht de aanvallende middenvelder, die zeven jaar geleden zijn eerste stappen voor SC Erica op de grasmat zette. Hij kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen zeven jaar. “We zijn een echte vriendengroep. In de wedstrijd durven we elkaar de waarheid te zeggen en na de wedstrijd zijn we gewoon weer vrienden. Als je ook ziet hoeveel supporters er achter de ploeg staan, zowel bij een thuis- als uitwedstrijd, dat is echt fantastisch”, vertelt Jager. Zijn hoogtepunt is zonder twijfel het winnen van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, waarin Jager een grote rol speelde. “Alleen al de sfeer die er heerst als je in de finale zit. Het opnoemen van onze namen bezorgde me al kippenvel, maar hoe het publiek in de laatste tien seconden tekeer ging, dat doet je echt wel wat.” De emoties kwamen volledig los toen het eindsignaal klonk. Na vier jaar op rij in de finale te hebben gestaan, pakten ze nu toch die titel. Een onvergetelijke ervaring voor Jager. Toch heeft hij de keuze gemaakt om te stoppen bij SC Erica en verder te voetballen bij voetbalvereniging Sleen. “Ik woon in Sleen, ik train er een jeugdelftal en veel van mijn kameraden voetballen in het eerste team van Sleen. Het is twee niveaus lager, maar ik kan me wel aanpassen. Ik zie er wel uitdaging in om de jonge jongens naar een hoger niveau te tillen”, verklaart Jager zijn vertrek. Kersverse trainer van het eerste van Sleen - Reinoud Haak - is enthousiast over zijn komst. “Kelvin is een geweldige versterking voor ons team.”

Publiekswissel

De afscheidswedstrijd tegen de combinatie van FC Emmen blijkt een pittige uitdaging voor de voetballers van SC Erica. Ze staan met 3-0 achter als de publiekswissel van Jager en de andere afzwaaiers plaatsvindt. Onder luid applaus en gejuich van het publiek loopt hij het veld af. Daar is dan toch ineens de emotie. “Als je die publiekswissel krijgt weet je dat het gedaan is en dan komt het traantje echt wel hoor”, zegt Jager. De eindstand is 0-3 voor de profvoetballers, maar daarvoor is weinig aandacht. Te meer voor de vertrekkende mensen. Peter Oost bedankt zijn team voor maar liefst zeventien mooie jaren. Hij gaat nu lager voetballen en genieten van zijn gezin. Roy Lubbe hangt na tien jaar zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Michel Overweg gaat het proberen bij Protos in Steenwijksmoer en Kelvin Jager voetbalt dus verder in Sleen. Grensrechter Evert Veenstra zwaait na vijftien jaar af, trainer Arthur van der Veen verlaat SC Erica na twee jaar en Peter Stegen stopt na een jaar als leider. Gelukkig kan de voetbalclub putten uit een veelbelovende selectie en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de toekomst.

Auteur

Redactie