Ilse Ballast van TVC beste van Nederland

Coevorden

In Dordrecht is zaterdag Ilse Ballast van Turn Vereniging Coevorden Nederlands kampioen turnen geworden in de categorie junior 3e divisie. Een geweldige prestatie van Ilse die vol trots de gouden medaille kreeg omgehangen.

Ilse turnde een fantastische wedstrijd waarbij ze vooral op vloer haar kwaliteiten liet zien. Op zondag mocht ze bij de toestelfinales uitkomen op het onderdeel sprong, hier werd wist ze een keurige 8e plaats te halen.

Dalen

In sporthal ’t Grootveld in Dalen werden zaterdag de regionale toestelfinales voor de 3e en 4e divisie turnsters gehouden. Zestien turnsters van TVC kwamen deze dag uit in 38 toestelfinales. In totaal kwamen de dames met veertien medailles naar huis, waarvan maar vijf gouden plakken. In de ochtendronde kwamen Lotte de Jonge (jeugd 1, D1) en de senioren van de 3e divisie Merlin Eggen, Mandy Pilage en Tessa Talens in actie. Goud was er voor Merlin op het onderdeel sprong en Mandy mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen voor haar strakke oefening op de balk. Lotte de Jonge was ook goed op dreef. Zij had zich geplaatst voor alle vier onderdelen en zij mocht drie keer het erepodium betreden: goud op sprong, zilver op balk en zilver op vloer.

Jongste turnsters

In de middag was het de beurt aan Iris Gosink, Kelly van Dijk, Kim Nevels en Lyanne Medema (junioren 3e divisie) en de jongste turnsters: Isis Hageman (instap D1) en Alana van der Meer (D2). Iris Gosink had zich geplaatst voor alle vier toestellen en turnde een voortreffelijke wedstrijd, wat beloond werd met maar liefst vier medailles: goud op brug en balk en brons op sprong en vloer. Kelly had zich voor het onderdeel brug en balk geplaatst en zij behaalde een knappe zilveren medaille op de brug. Kim had zich geplaatst voor haar favoriete onderdeel balk. Zij turnde een prachtige oefening en hiermee behaalde zij een mooie bronzen medaille. Lyanne werd knap 4e op sprong en 5e op brug. In de laatste wedstrijd mochten nog zes TVC-turnsters aantreden. Isis Klement, Megan Scheerhoorn, Rajana Tsatsajeva, Jaily Winter, Maud Pielage en Noa van Ewijk. Goud was er deze ronde voor Isis en Megan op het onderdeel sprong. Rajana behaalde zilver op dit onderdeel.

Anouk de Vries naar finale NK

Anouk de Vries mocht zondag in Dordrecht aantreden bij de halve finale van de 1e divisie. Zij haalde een knappe 5e plaats waardoor ze zich plaatste voor de finale van het NK. Ook wist ze zich te plaatsen voor twee toestelfinales: brug en sprong.

Auteur

Redactie