Gemeentegedicht: De Stroetenhof

Emmen

Laten wij op stille voeten door het gras

behoedzaam de stiltetuin betreden dansend over paden gaan, waarlangs zelfs de kleinste bloem haar pracht mag tonen. Laten wij de luide monden snoeren van belangenpolitiek, retoriek en ons niet laten imponeren door gespierde taal, holle woordenpraal. Laten wij stil vertoeven bij de vijver, waar vogels speels een kopje onder gaan en de varens aan de waterkant hun blad ontrollen in een trotse pose. Laten wij ons verwonderen over het eigen beeld, weerspiegeld in het water samen met dat van hoge, slanke sparren die de hemel lijken te raken. Laten wij, mijn lief, de angst verlaten mensenwoorden zwijgen en ruimte geven aan de stilte in ons – die wijs zal spreken als al het geredekavel verstomt. © Geja Casu © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie