Bernard Blaak uit Erm scoort optimaal in Zolder

Erm

Bernard Blaak uit Erm deed afgelopen weekend goede zaken in het Belgische Zolder tijdens de derde ACNN wedstrijd van dit seizoen. Blaak wist in de twee races van de Zilhouette Cup twee keer de winst te grijpen.

Hij deed dat weloverwogen, zeker in de eerste van de twee races. Juist door in het begin van de wedstrijd weinig risico te nemen kon hij aan het einde van de rit de meeste punten in de wacht slepen. “Het was risicovol de eerste ronden. Door de regen en een oliespoor was de baan spekglad. Daarom nam ik in eerste instantie gas terug. Ik wilde de boel heel houden”, stelt Blaak. Later schoof Blaak door naar hogere posities en uiteindelijk pakte hij de eerste plek in de wedstrijd om die niet meer af te staan.

Geen fouten

In de tweede wedstrijd was het de inwoner van Erm die vanaf de start aan de leiding reed en geen fouten maakte. Hij pakte de volle buit en kon fors inlopen op koploper Jan Viersen (Haulerwijk), die twee keer tot de zesde plaats kwam en behoorlijk wat punten morste. In beide races was de tweede plaats weggelegd voor het duo Marcel Schoonhoven (Amersfoort) en Kevin Veltman (Ede). Vooral het rijden van Veltman baarde opzien. Hij draaide vooral in race twee erg snelle tijden en dat terwijl hij voor het eerst in een zilhouette aan de start kwam. De volgende ACNN races zijn op zaterdag 18 en zondag 19 juni. Dan wordt gereden op het nieuwe circuit in het Duitse Meppen, vlak over de grens bij Zwartemeer.

Auteur

Redactie