Populaire Rietplasloop weer een succes

Emmen

Ruim 1500 hardlopers deden zaterdag mee aan de Rietplasloop in Emmen. Bij de vrouwen won - niet geheel verrassend maar daarom niet minder knap - Janien Lubben uit Emmen de afstand van vijftien kilometer.

Zij overbrugde deze afstand in een tijd van 1 uur, 2 minuten en 42 seconden. Bij de heren was het Ben Stellingwerf uit het Groningse Bedum die vijftien kilometer in een tijd van 49 minuten en 9 seconden liep en daarmee eerste werd. Derde bij de heren werd Richard Moesker uit Emmer-Compascuum. Hij liep de afstand in 54 minuten en 52 seconden. Ook vele kinderen hebben diverse afstanden gelopen. De allerkleinsten liepen de één kilometer. Bram Voors uit Sleen had met 3 minuten en 29 seconden de snelste tijd. Drie seconden na Bram finishte Dennis Oude Egberink en Tim Lebben namens obs De Lisdodde en Joost Braamskamp namens obs De Regenboog. Waar de meeste afstanden voorzien waren van goede ondergrond was dat met de zogenoemde Trail Run niet het geval. Dit heuvelachtige off-road parcours had als afstand tien kilometer en is bij de heren gewonnen door Najim El-Ajaji in een tijd van 46 minuten en 27 seconden. Bij de dames die deze Trail Run liepen, was het Jennie Lindeback die als eerste de finish wist te passeren. Organisator Nico Dümmer liet eerder in deze krant al weten dat deelnemers die de Trail Run goed volhouden, een goede beurt maken bij de Caveman Challenge in de oude dierentuin, volgende week zondag.

Auteur

Redactie