Kidsxplosion kampioen van Noord-Nederland

Coevorden

In2Dance uit Coevorden deed zaterdag mee aan de NNKS in Drachten. Dit jaar werkte de NNKS voor het eerst met een nieuw systeem. Elk streetdance team nam twee hoogste voorronde scores mee naar de finale. Elk showteam nam een score mee: de hoogste. Hierdoor ontstond er een ranking van hoog naar laag voor de finale. Tijdens de finale bleek dat deze ranking niet altijd iets betekende. Zo waren er veel verrassingen.

Kidsxplosion van In2Dance is kampioen van Noord-Nederland geworden in de categorie show gevorderd tot en met 12 jaar met hun themadans ‘brandweer’. Een geweldige prestatie. Daarnaast zijn er meer podiumplekken behaald en alle teams kunnen terugblikken op een goed optreden. De uitslagen van streetdance, waarbij teams vanaf plek vijf een beker krijgen: 2theLimit een zevende plek bij beginners tot en met 12 jaar. Het team 2tough2beat nam de beker mee van de vierde plek bij selectie tot en met 12 jaar. Kidsxplosion danst op demo (hoogste) niveau en behaalde een mooie tweede plek. Dynamic, ook een nieuw team bij beginners, pakte de negende stek.

Demo niveau

No Name en D-verse kwamen beide in demo niveau uit. No name bij 13-15 jaar en zij werden derde. D-verse in 16-18 jaar werd zesde. Troublesz werd vijfde bij selectie 19-plussers. In Demo 19-plus werd the UDF zede en Solution vijfde. Show: met het thema flowers werd 2tough2beat derde. Het team 2theLimit werd tweede. No Name werd derde. D-verse heeft het thema Blood sister en pakte de tweede plek. Troublesz en het demoteam komen samen uit in de categorie 18-plus. Troublesz werd vijfde en het demoteam vierde. Dit was nog niet de afsluiting van het seizoen. Komend weekend dansen alle teams tijdens Move It in Emmen.

Auteur

Redactie