Jaarlijkse bremtocht ware traditie in Dalen

Dalen

Om alvast te noteren in de agenda. De jaarlijkse bremtocht in Dalen wordt gehouden op zondag 12 juni. De fietspuzzeltocht is voor het complete gezin en wordt al tientallen jaren georganiseerd. Dit jaar is de tocht ongeveer 25 kilometer lang.

“De route voert de deelnemers langs betoverende taferelen: bloeiende brem, boerderijen, molens, prachtige dorpjes en mooie natuur”, somt Riekus Hazelaar op namens de organisatie van de tocht. “In dit rijke natuurgebied kennen hazen, herten en fazanten nog volop vrijheid omdat houtwallen eeuwenlang de nodige beschutting hebben geboden. Ontspannen fietsen dus, zonder dat de tijd belangrijk is.”

Concert

Bij terugkomst krijgen de fietsers in hartje Dalen een concert voorgeschoteld door de plaatselijke muziekvereniging Volharding. Inschrijven voor de bremtocht kan op 12 juni vanaf 13.00 uur bij café- en restaurant Cornelis in Dalen. Starten kan vanaf dezelfde tijd. Deelname kost zeven euro per gezin of drie eur per persoon. Meer informatie over de bremtocht via Riekus Hazelaar: 06-51350662.

Auteur

Redactie