Kunsthistoricus geeft presentatie in Museum Thijnhof

Coevorden

Kunsthistoricus Jan L. Timmerman geeft zondag 22 mei vanaf 11.00 uur een presentatie tijdens het zogeheten CultUurtje in het Coevorder Museum Thijnhof. De presentatie gaat over ‘de wereld van Marc Chagall’. Timmerman is verbonden aan de Hollandse Academie voor cultuurhistorie in Amsterdam.

Marc Chagall was één van de belangrijkste schilders van de twintigste eeuw. In zijn werk gaf Chagall zijn visie op de Joodse wereld waaruit hij is voortgekomen: de Russische wereld van vóór de Eerste Wereldoorlog. In zijn werk komen voortdurend Joodse motieven terug, af en toe vermengd met christelijke symboliek. De hoogtepunten van zijn werk zijn het plafond van de Opera in Parijs en de twaalf indrukwekkende glas in lood ramen in het Hadassa ziekenhuis in Jeruzalem.

Jan L. Timmerman

De entreeprijs voor het Thijnhof CultUurtje met Jan L. Timmerman is twaalf euro per persoon, inclusief een consumptie en een bezoek aan de lopende expositie. Met vriendenpas en voor groepen van minimaal acht personen kost entree tien euro per persoon. Kaarten zijn in het museum verkrijgbaar op de dag van de voorstelling. Reserveren kan ook: via cultuurtje@thijnhof.nl of telefonisch via 0591-372168. Voor meer informatie over het Coevorder museum: zie de website www.thijnhof.nl.

Auteur

Redactie