Bilderdijk wint eerste kunst- en cultuurprijs Treant

Gees

/EMMEN - Woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen - onderdeel van Treant Zorggroep - heeft de eerste kunst- en cultuurprijs van Treant gewonnen. Het Emmer woonwijkcentrum Holdert won de aanmoedigingsprijs. De prijzen zijn donderdag uitgereikt bij Beelden in Gees.

De prijs is door de kunstcommissie van Treant in het leven geroepen om medewerkers, vrijwilligers, patiënten en cliënten te stimuleren een inspirerende kunst- en cultuuractiviteit te bedenken. Zes locaties van Treant dienden een kunst- en cultuuractiviteit in.

1000 euro

Bilderdijk won vanwege een kunstproject, waarbij medewerkers met cliënten in gesprek gaan over kunst. Met het gewonnen geldbedrag (1000 euro, red.) wordt het project verder uitgebreid. Holdert kreeg de aanmoedigingsprijs van 500 euro voor het project Gekleurd Grijs.

Auteur

Redactie