Maand van de kunst komt eraan

Emmen

Meer dan 160 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars zorgen dat Emmen van 21 mei tot 18 juni bruist op het gebied van de amateurkunst.

De Maand van de Amateurkunst (MAK) is bedoeld om deze activiteiten in the spotlights te zetten en inwoners van Emmen de gelegenheid te geven achter de schermen te kijken. In een kleine maand tijd zijn er open repetities, lessen, workshops, concerten en optredens. Op www.maandvandeamateurkunst.nl is alle informatie te vinden over het programma. Melissa Meeuwisse van het televisieprogramma The Voice of Holland is bijvoorbeeld iemand die tijdens de MAK komt zingen. Zij treedt op 11 juni op en mensen zijn welkom bij de Meet & Greet. Er komt een spannende pop-up gallery in een nog geheim winkelpand en er zijn diverse optredens door jeugdorkesten. Verder is er op 28 mei Kunstbende Drenthe in het Atlas theater en op 12 juni Pianodag Emmen ook in het nieuwe Emmer theater. Als klap op de vuurpijl komt er een zeer speciale workshop trombone door de bekende trombonist Remko de Jager.

Lokaal Talent

Op 11 juni organiseert De Kunstbeweging het ‘Lokaal Talent Festival’ in het centrum van Emmen. Een festival met optredens door (big)bands, muziekverenigingen, dansers en singer-songwriters. De AKE organiseert op dezelfde datum een Kunstmarkt. Tevens reikt wethouder Bouke Durk Wilms op 11 juni de jaarlijkse amateurkunstprijs uit. Mensen die een vereniging, koor, schildersgroep of bijvoorbeeld dansschool zoeken die niet op het programma staat, kunnen contact opnemen met de cultuurkoppelaar van Emmen, Greetje Kuipers: greetje.kuipers@de kunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie