Spreekbuis | 'Ik kan maar niet aan die ovonde in Emmen wennen'

Emmen

Lezer uit Emmen doet zijn beklag over de Emmer ovonde die alweer enige tijd boven de rondweg hangt. De verkapte rotonde heet Oosterveld en lezer kan maar niet aan de verkeerssituatie wennen.

“Als ik aan kom rijden, houd ik wel overzicht. Pas als ik voor de stopstreep stilsta om te kijken of er verkeer op de ovonde rijdt, beginnen de problemen. De verticale spijlen vormen op die plek een grote witte muur, waardoor je moet gokken of er een auto aankomt.” Dat de gemeente daar nog altijd niets aan heeft gedaan, snapt Emmenaar niet. Het was vorige week donderdag dat hij op een haar na een ongeluk veroorzaakte. “De neus van mijn auto stond al op de weg voordat ik iets kon zien. Er bleek toch een auto aan te komen. Terug kon ik niet, omdat het verkeer achter mij met mij meereed. Het ging allemaal net goed.” Lezer woont in Emmer wijk Angelslo en rijdt met enige regelmaat over de ovonde. “De gemeente Emmen heeft gezegd dat de ovonde automobilisten dwingt extra alert te zijn. Nou, dat klopt zeer zeker, maar dit heeft niets meer met alert zijn te maken. Ik hoop dat er gauw een andere variant gevonden kan worden, want dat ding bevordert de verkeersveiligheid niet.”

Auteur

Redactie