Nieuw cultureel platform voor gemeente Emmen

Emmen

Pianoles nodig? Op zoek naar schilderles of misschien een podium voor een andere kunstzinnige activiteit? Sinds deze week bestaat daarvoor de CultuurMarktplaatsEmmen.

Door Vincent Trechsel De website www.cultuurmarktplaatsemmen.nl hangt in de lucht en is bedoeld voor mensen die les zoeken in iets cultureels. Dat kan muziekles, dansles of drama zijn, maar kan ook worden gezocht in multimedia, literatuur of fotografie. Op de site staan allerlei aanbieders van dit soort culturele uitspattingen. “Voor die aanbieders is deze site een soort datingsite”, vertelt Bibian Welbergen, PR-medewerker van de Kunstbeweging, de stichting die de website in opdracht van de gemeente Emmen heeft gemaakt. “De docenten vertellen op onze site iets over zichzelf, hoe ze werken en hoe ze te bereiken zijn.”

Leerlingen

De website is een overzichtelijk platform waar al tientallen cultuuraanbieders zich voor hebben aangemeld. “Voor sommige muziekdocenten geldt: ik geef pianoles, en ondersteuning bij PR is welkom. Voor die mensen is deze website echt een uitkomst”, legt Greetje Kuipers, ook lid van het PR-team, uit. “De docent hoeft bij ons alleen maar een account aan te maken. Dat kan nieuwe leerlingen opleveren.” Voordeel voor bezoekers van de website is volgens de dames dat er een vergelijking kan worden gemaakt tussen docenten. Welbergen legt uit: “Stel dat je gitaarles wilt volgen en er is keuze uit twee docenten. De ene docent biedt lessen aan met een Spaanse gitaar en de ander niet, maar jij wilt graag spelen op een Spaanse gitaar… Op de site is heel simpel te zien welke docent het beste bij jouw wensen past.”

Wethouder

Allemaal heel leuk, zo’n site, maar is het nodig? Welbergen vindt van wel. “In de gemeente Emmen is geen cultuuraanbieder van deze orde. Om de inwoners een overzicht te geven van alle mogelijkheden moest er een CultuurMarktplaats komen, oordeelde wethouder Bouke Durk Wilms. En kan jij je een stad of dorp voorstellen zonder kunst? Geen concerten meer, geen schilderijen of beelden, geen films. Kunst maakt het leven leuk en is de jus over de aardappels. De website draagt daar aan bij. Het is een platform voor ouders en kinderen en een etalage voor docenten.”

Auteur

Redactie