Schoolatletiek voor 24e keer bij de Sperwers

Emmen

Ook dit jaar wordt door de Emmer atletiekvereniging E.A.C De Sperwers het jaarlijkse schoolatletiekfestijn georganiseerd. Van 17 tot en met 26 mei is de vereniging gastheer voor de schooljeugd van het basisonderwijs uit Emmen, Erica, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum en Barger-Oosterveld.

Het is alweer de 24e keer, dat het schoolatletiekfestijn wordt georganiseerd. Dit jaar hebben 21 scholen zich aangemeld, dat betekent dat zo’n 1583 basisschoolleerlingen gaan proeven aan de atletieksport en zich even Daphne Schippers, de atletiekicoon van de Nederlandse atletiekwereld, wanen. De schooljeugd uit Emmen werkt een vijfkamp af, dat bestaat uit een zestig meter sprint, verspringen, balwerpen, hoogspringen en een zes minutenloop. Naast veel vrijwilligers van de atletiekvereniging wordt het schoolatletiekfestijn ook mede mogelijk gemaakt door medewerking van leerlingen van het Drenthe College en het Carmelcollege die van deze sportdagen een leerproject hebben gemaakt. De scholen hebben ter voorbereiding een projectboekje ontvangen met daarin een zestal oefenlessen ter voorbereiding op schoolatletiekfestijn. Alle leerlingen ontvangen een diploma waarop hun prestaties staan vermeld.

Auteur

Redactie