Eerste bewoners noodopvang Emmen arriveren

Emmen

De gemeenteraad van Emmen heeft in september 2015 het besluit genomen dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een noodopvang voor 400 tot maximaal 600 vluchtelingen aan de Wilhelmsweg mocht realiseren. De noodopvang is nu bijna gereed en vanaf dit pinksterweekend kunnen de eerste 150 vluchtelingen naar de noodopvang komen.

In de weken erna arriveert het resterende aantal vluchtelingen, zodat in juni in totaal 600 vluchtelingen in de noodopvang aan de Wilhelmsweg opgevangen kunnen worden. De noodopvang blijft tot 1 april 2017 aan de Wilhelmsweg gevestigd.

Voorzieningen voor de bewoners

De nieuwe bewoners komen voornamelijk uit Syrië en Eritrea en variëren van alleen reizende mensen tot gezinnen. Naast een aantal voorzieningen bij de noodopvang, zoals recreatieruimte en een sportveld, kunnen de bewoners van de noodopvang ook gebruik maken van diverse voorzieningen die zich op het naastgelegen asielzoekerscentrum bevinden.

Zorgvuldige informatievoorziening

De gemeente heeft vanaf het verzoek van het COA gekozen voor zorgvuldige informatievoorziening in dit traject. Direct omwonenden zijn door het COA geïnformeerd en de Erkende Overleg Partners rondom de noodopvang hebben bericht ontvangen dat de eerste bewoners dit weekend arriveren.

Auteur

Redactie