Tiende Herman Brood jeugdtoernooi in Sleen

Sleen

Het Herman Brood jeugdtoernooi bij voetbalvereniging Sleen maakt zich binnenkort op voor een jubileumeditie. Het tiende toernooi is op vrijdag, 3, zaterdag 4 en zondag 5 juni.

Door Kristian Elders Echte bakker Herman Schepers is al die jaren al hoofdsponsor van het driedaagse toernooi aan de Oldenhoffstraat. "Sleen is ons klantengebied en wij willen iets sociaals terug doen voor de club", vertelt Schepers. "Mijn enthousiasme groeit door de inzet van de vele vrijwilligers." De eerste plannen voor de jubileumeditie ontstonden tijdens de afsluitende barbecue voor vrijwilligers na het toernooi van vorig jaar. Het komende Herman Brood toernooi krijgt dan ook een speciaal karakter. Dat weten onder meer de jongelingen Wout Feijen en Arjan Goeree, die nieuw zijn binnen de commissie die zich richt op de organisatie. Ook Rick ter Avest, Hayri Heling, Lars Bos, Ranil Briek, Eelco van Wijk en Aiko Streunding maken deel uit van de genoemde commissie.

Netwerkcafé

Onderdelen die zijn of worden geregeld betreffen onder meer het deelnemersveld, de opbouw, sponsoring, vrijwilligers, het toernooischema en public relations. Speciale elementen tijdens de jubileumeditie zijn op zaterdagavond vanaf 18.30 uur het toernooi voor spelers onder 21 jaar met in elk geval Sleen, buurman Sweel, Valther Boys en PH Almelo, vanaf 20.30 uur een netwerkcafé voor sponsoren in de kantine en de afterparty vanaf 22.00 uur in de feesttent met de band 5th Wheel uit het nabije Valthe. Alle jeugdteams van Sleen komen aan hun trekken tijdens het eerste weekend in juni, maar daar blijft het niet bij. In totaal bijna honderd teams komen naar het sportpark. Bijzonder is dat een lichting van PH Almelo al sinds de F-pupillen naar Sleen komt en nu opnieuw terugkeert voor het genoemde toernooi voor spelers onder 21 jaar.

Gemoedelijk

Streunding meldt dat er nooit trammelant is tijdens het traditionele toernooi. "Het is hier gemoedelijk en de kracht van het toernooi is dat we terug kunnen vallen op een vaste kern van vrijwilligers. Dit moet het leukste en gezelligste toernooi van Drenthe blijven, maar we hoeven niet het grootste toernooi van de provincie te worden." Het toernooi begint op 3 juni om 18.30 uur met het toernooi voor D-junioren. Een dag later zijn onder meer de F- en E-pupillen, de zogeheten puppy’s en de B-junioren (deze spelen ‘s avonds, red.) aan de beurt. De C-junioren komen zondag vanaf 10.00 uur in actie. Om de kas van de club te spekken gaan leden van Sleen op 25 en 26 mei de deuren langs om een speciaal soort brood te verkopen. Bakker Herman Schepers ontwikkelde het brood in de vorm van een voetbal met daarin in marsepein verwerkt het speciale jubileumlogo.

Auteur

Redactie