VV Emmen houdt uitzicht op hoofdklasse

Emmen

Zelf winnen en druk erop houden. De doelstelling van vv Emmen 1 afgelopen zondagmiddag werd keurig behaald door een 4-1 overwinning op het al gedegradeerde Hoogezand. Zonder slag of stoot ging het lange tijd niet, daar waar Hoogezand nog even de tanden liet zien tijdens de afscheidstournee in de 1ste klasse F. Gelukkig leverde het voor de manschappen van Nico Haak geen grote problemen op.

Emmen kon niet over de complete selectie beginnen. Bernard Bakker zat met hamstringklachten op de tribune, Niek Huser is op de weg terug van zijn blessure, Peter Fokke kon door nekklachten niet spelen, Rusambo Rajabu was niet geheel okselfris en kon derhalve niet starten en Saber Hendriks keek langs de zijlijn toe vanwege zijn rode kaart in de vorige wedstrijd. De thuisclub begon goed aan het duel en startte voortvarend. Doelman Van der Linde mocht van geluk spreken dat hij na zeven minuten niet met een rode kaart werd weggezonden nadat hij de inkomende Janiek Arends met een overtreding vlak buiten het zestienmetergebied afstopte. De vrije bal van Sem Nijkamp die daar op volgde leverde een hoekschop op. Deze kwam via good old Dave Bos, die de hele wedstrijd speelde, terecht bij de jonge Frank Fokke. De 17-jarige Frank Fokke mocht starten in de spits en beloonde zichzelf al snel door de 1-0 binnen te schieten. Fokke had bijna een superstart van de wedstrijd op de schoen door na een kwartier de tweede binnen te tikken, maar nu was Hoogezand-doelman Van der Linde scherp om te redden. Helaas bleef het voor Fokke daar ook bij, hij moest geblesseerd het veld verlaten, waardoor Rajabu alsnog het veld in moest. Emmen kreeg mede door Rajabu en Arling kansen om de wedstrijd dicht te gooien, maar in de afwerking stond het vizier niet op scherp.

Jubilerende doelman

Na rust was het Hoogezand dat ineens de klok sloeg. Remco de Haas was diegene die het matige Emmer spel hard afstrafte door de 1-1 binnen te schieten achter de jubilerende doelman Falke. Laatstgenoemde speelde zijn 258ste wedstrijd en heeft daarmee de meeste wedstrijden gespeeld voor de Emmen. Falke zag na de 1-1 dat Hoogezand zelfs de kans kreeg op de voorsprong, maar tot opluchting van Emmen ging een kopbal van dichtbij net naast. Aan de andere kant was het vanuit het niets wel raak. Een voorzet van Sadik Spijodic werd door bijna alles en iedereen gemist. De instormende Janiek Arends was net op tijd om de bal bij de tweede paal binnen te tikken en zijn eerste van het seizoen te maken. Dat bleek een klap te zijn voor Hoogezand die men niet meer te boven kwam. Tien minuten voor het einde was het de oudste van het veld, invaller Jeroen Joustra, die na een corner van Spijodic binnen kopte. Sem Nijkamp zette vlak voor het eindsignaal de vierde treffer op het scorebord. Emmen is met de winst nog altijd in de race om de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Het zal aanstaande zondag zelf in elk geval moeten winnen van Germanicus (14.00 uur in Coevorden). Het is daarbij afhankelijk van Heerenveen en/of WVV. Een van deze twee ploegen moet in ieder geval punten verspelen. Heerenveen heeft aan een punt genoeg bij Hoogezand om kampioen te worden. Mocht Heerenveen winnen bij Hoogezand, dan heeft Emmen een tweede escape: WVV dat thuis speelt tegen SC Joure. De Winschoters mogen in dat geval niet winnen, zodat Emmen de derde plaats en daarbij een periodetitel overneemt. Een spannende zondag lonkt.

Auteur

Redactie