Leerlingen De Nieuwe Veste beleven de middeleeuwen

Coevorden

Hoe was het leven in de middeleeuwen en hoe actueel is deze periode nog altijd? Alle leerlingen van het eerste leerjaar van De Nieuwe Veste in Coevorden ontdekken dit alles in drie dagen.

Tot en met woensdag 11 mei zijn er vijf verschillende workshops die de middeleeuwse werkelijkheid zoveel mogelijk benaderen. Jannes de Goochelaar en Johannes de Nar geven hun workshop in de school en muziekgroep Slag ende Stoot levert een bijdrage in de kapel van het Coevorder zorgcentrum St. Franciscus. Natuurlijk mag het Kasteel als locatie niet ontbreken. Hier is sprake van levende geschiedenis 1 en 2.

Cultuurprogramma

Het themaproject middeleeuwen maakt onderdeel uit van het cultuurprogramma van De Nieuwe Veste. Leerlingen gaan naar musea en naar theatervoorstellingen, er is een excursie naar herinneringskamp Westerbork en er zijn schrijvers in de klas.

Auteur

Redactie