Germanicus puntloos in Friesland

Coevorden

Germanicus is aan de laatste fase van de competitie begonnen. Zondag wachtte de laatste uitwedstrijd tegen Bergum. De Coevordenaren verloren met ruime cijfers: 5-1.

Voor Bergum stond er nog veel op het spel, want bij winst was men veilig en werd het verblijf in de eerste klasse met een jaar verlengd. Trainer Prins had ervoor gekozen om met een zeer jong Coevorder elftal te beginnen. Op het middenveld was er een basisplaats ingeruimd voor de 17 jarige Roelof van Dijk. Samen met Bas Smits en Erwin Smale moest hij het fysieke middenveld van Bergum het hoofd bieden en dat lukte prima.

Lat en paal

Zeker de eerste helft had Germanicus veel pech met schoten op de lat en paal van Erwin Smale, Randy van der Weide en Bas Smits. Voetballend gezien was men beter dan Bergum, maar de Friezen waren effectiever en gingen beter met de kansen om. Na de 1-0 achterstand maakte Kreeft na een goede actie van Randy van der Weide op een uitstekende manier de 1-1. Germanicus probeerde door te drukken, maar had pech dat de scheidsrechter een buitenspelsituatie niet juist beoordeelde waardoor men opnieuw op achterstand kwam. Direct hierna kwam ook de 3-1 tot stand waardoor de wedstrijd beslist werd. Na rust probeerde Germanicus nog aan te zetten, maar kon het niet voorkomen dat Bergum nog twee maal scoorde. Aankomende zondag speelt Germanicus de laatste wedstrijd van dit seizoen. Omdat alle wedstrijden gelijktijdig moeten beginnen zal de derby in Coevorden tegen VV Emmen om 14.00 beginnen.

Auteur

Redactie