Roswinkel gaat drie dagen lang 'back in time'

Emmen

Om vast in de agenda te noteren. Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 mei staat Roswinkel weer in het teken van het jaarlijkse Meifeest.

Een weekend met plezier voor jong en oud. Stichting VolksVermaak Roswinkel heeft net als in voorgaande jaren weer een aansprekend programma samengesteld met voor ieder wat wils. Lees maar even mee. Het spits wordt vrijdag 27 om 19.30 uur afgebeten met het traditionele tonsteken bij de voormalige korenloods aan het Roswinkelerkanaal. Na de prijsuitreiking staat om 21.00 uur een benefietconcert voor Stichting Make a Wish op het programma. De regionale boerenrockband The Hoksons zorgt voor veel Rock & Lol in de feesttent. Het programma wordt zaterdagmorgen 28 mei voortgezet met een bijeenkomst voor inwoners van het dorp die minimaal 65 keer hun verjaardag hebben gevierd. In de Open Hof wordt om 10.00 uur een dorpsfilm van vroeger vertoond en na afloop staat een koffietafel klaar in dorpshuis 't Stadhoes. 's Middags is het de beurt aan de kinderen. In de feesttent kunnen peuters en leerlingen van de basisschool van 13.30 tot 16.00 uur genieten van een programma met 'spel en muziek'. Ook worden ze getrakteerd op een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Zaterdagavond gaat het dorp muzikaal 'Back in Time'. In samenwerking met Gigant FM treden verschillende artiesten op. Zoals onder meer Frank & Mirella, Hanny, de formatie The Classics en ... schlagerzanger Dennie Christian die vanzelfsprekend zijn hits 'Rosamunde' en 'Du' gaat zingen. Een ticket kost 12,50 euro in de voorverkoop. Aan de kassa moet 15 euro worden betaald. Het festijn wordt zondag 29 mei afgesloten met de mei markt. Verschillende standhouders bieden allerhande producten aan en kinderen kunnen al dan niet geschminkt een ritje in de draaimolen maken. Verder kan een kijkje worden genomen bij de oldtimershow en de harmonie Amoroso zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. De afterparty in de feesttent begint om 17.30 uur. Het podium is gereserveerd voor de partyband Solidair. De toegang is gratis. Kijk voor een overzicht van de voorverkoopadressen op de website www.svvr.net

Auteur

Paul Abrahams