Veenweek van 5 tot en met 16 mei in Bargerveen

Zwartemeer

Onder meer Staatsbosbeheer, natuurpark Moor-Veenland, Stichting Het Drentse Veenland en de Historische Vereniging Zwartemeer houden ook dit jaar de Veenweek. Dat is een week vol met educatieve, leuke en spannende natuur- en cultuuractiviteiten voor jong en oud.

De aftrap is op donderdag 5 mei met dauwtrappen in het Bargerveen en de familiedag. De wandelingen onder leiding van gidsen starten om zes uur ‘s morgens. Aanmelden kan via info@veenloopcentrum.nl of bel 0524-541458.

Familiedag

Dezelfde dag is de familiedag - voor kinderen van 4 tot 12 jaar, ouders, opa’s en oma’s - gratis te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Scouting Erica en IVN Emmen en omstreken zijn van de partij en bieden activiteiten aan. In de werkschuur is een bijzondere maquette te zien van ruim twintig vierkante meter. De Veenweek komt op 16 mei tot een einde. Voor aanmeldingen, tijden en locaties: kijk op www.veenweek.nl en www.meetingnature.nl of bel voor meer informatie Erik Bloeming (0031-653199389 en erik@meetingnature.nl.

Auteur

Redactie