Schilderij van Koos Bloemsma in Bibliotheek Emmen

Emmen

Het schilderij van Koos Bloemsma is vanaf nu te zien in het leescafé van de Emmer bibliotheek aan het Noorderplein.

Het schilderij dat is gemaakt door de Emmer kunstenaar Paul Meijering hing enige jaren in theater De Muzeval, maar door sluiting van het theater zochten de zogeheten Vrienden van Koos een openbare plek voor het schilderij als een eerbetoon aan de muzikant Koos Bloemsma. Koos Bloemsma - bekend gitarist en zanger van de legendarische groep Black Lake - kwam in 1980 door een auto-ongeluk op jonge leeftijd om het leven. In de bibliotheek werd het schilderij door John Koops - namens de Vrienden van Koos - in bruikleen overgedragen aan Marchien Brons, die directeur is van de bibliotheek. Familie en vrienden van Bloemsma - waaronder zijn weduwe Lammy Scholten en de Emmer zanger Bouke - waren hierbij aanwezig.

Auteur

Redactie