Aad van Dullemen: 'Alles lag in een la'

Oosterhesselen

Daniël Schepers en Aad van Dullemen ontmoetten elkaar donderdagmiddag in Oosterhesselen. Schepers is taxateur en Van Dullemen bracht geld uit vervlogen tijden mee.

Door Kristian Elders Schepers is 25 jaar, maakte van een hobby zijn beroep en woont in Witteveen. De geboren Hoogevener en oud-inwoner van Orvelte zag de Aaldenaar Van Dullemen (80) al eerder in Westerbork en ook toen bracht laatstgenoemde spullen van waarde mee. Deze keer was de Oosterhesseler bibliotheek de locatie. "Een taxatiemiddag biedt mij kansen om iets van waarde te kopen, want mensen willen er vaak graag vanaf", zegt Schepers. "Ik verkoop door via internet."

Westerbork

De Wittevener taxeert onder meer de waarde van muntgeld, bankbiljetten, edelmetaal en sieraden. Daar waar hij in Westerbork nog meer verkocht, bleken de bezoekers in Oosterhesselen hun bezittingen veelal weer mee naar huis te nemen. Schepers: "Ik heb veel contact met verschillende mensen en dat is leuk." Van Dullemen droeg onder meer oud Duits geld bij zich. Dat geld was ooit van zijn schoonvader. Verder lagen er in de bibliotheek bankbiljetten uit vroegere tijden op tafel. "Overgebleven na vakanties in het buitenland", weet Van Dullemen. "Alles lag in een la en ik vroeg me af wat ik er nog mee moest." Schepers kocht - overigens voor een bescheiden bedrag - bronzen muntstukken van Van Dullemen, die volgens eigen zeggen al het andere van waarde bewaart voor zijn kinderen en kleinkinderen.

Auteur

Redactie