Veel geld voor Stichting Het Vergeten Kind

Emmen

In het stadion van FC Emmen vond vrijdagavond een benefietdiner plaats om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Het Vergeten Kind. De stichting - waar Johnny de Mol bestuurslid en ambassadeur van is - zet zich in om het welzijn van kinderen die in opvanglocaties verblijven te verbeteren.

De happening begon met een tweestrijd tussen Drenthe en Groningen. Veel voormalige topspelers uit beide provincies deden mee. De wedstrijd die onder leiding stond van Roelof Luinge, werd met 3-1 door de Groningers gewonnen. Eregast tijdens het diner was Johnny de Mol en daarnaast zaten onder meer Evert ten Napel, Joseph Oosting en Dick Lukkien aan tafel. Door een indrukwekkende presentatie van Het Vergeten Kind werd duidelijk waarom het zo nodig is om deze kinderen iets meer kleur en vrolijkheid in het leven te geven.

SC Drenthe

Tussen de gangen door werden verschillende items geveild zoals het SC Drenthe shirt van Michel van Oostrum en een wedstrijdshirt van Bas Dost. Het topstuk van de avond bleek het kunstwerk dat was gemaakt door ‘vergeten kinderen’. Tijdens de persconferentie maakte directeur van FC Emmen Wim Beekman bekend dat er tot nu toe 22.700 euro is opgehaald. Namens Het Vergeten Kind nam Kim de Witte de cheque in ontvangst. Het bedrag is voor de opvanglocatie in Emmen, waar moeders met hun kinderen verblijven. De locatie wordt volledig verbouwd en de kinderen kunnen er straks naar een eigen tovertuin.

Auteur

Redactie