Nominatie scholieren Hondsrug College voor de Gouden C

Emmen

Hondsbrutaal - het tijdelijke internetradiostation van het Emmer Hondsrug College - is genomineerd voor de Gouden C: een jaarlijkse prijs van het Fonds Cultuurparticipatie. Het fonds was een van de geldschieters van Hondsbrutaal.

Elk jaar zet het fonds een van de eigen projecten op het gebied van cultuurparticipatie en cultuureducatie in de schijnwerpers. De jonge Emmenaren maken kans op een gouden stempel en 1000 euro. De winnaar wordt bekend op 23 juni.

Radio

Begin dit jaar maakten de brugklassers van klas KM1l een dag lang radio. De bijna acht uur durende uitzending werd niet alleen gepresenteerd door scholieren, maar ook de productie, muziekkeuze en montage van de interviews was in hun handen. De brugklassers van het Hondsrug College regelden ook een interview met burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen. Het maken van een radioprogramma maakte deel uit van de cultuurlessen. Docent Ruud Bennaars was samen met zijn collega Richard Vrieze begeleider van het project. Bennaars is verrast door de nominatie. "Ik had er geen moment op gerekend, maar ben ontzettend trots op de leerlingen. Zijn hebben het echte werk gedaan."

Hunebed scannen

Volgens Bennaars heeft de nominatie voor de Gouden C niet alleen met het produceren van radio te maken. Binnenkort gaan leerlingen namelijk een hunebed scannen. Dat is een actie waar techniek en cultuur gekoppeld worden. Ook dit project is mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie.

Auteur

Redactie