Feest van de Geest in Dorpskerk van Sleen

Sleen

Het Feest van de Geest wordt gehouden van 5 tot en met 16 mei. Vrijheid van geest is het thema en in tientallen kerken is kunst te zien. Regionale kunstenaars lieten zich inspireren door het centrale thema. De missionaire werkgroep protestantse gemeente Sleen houdt een manifestatie in de Dorpskerk aan de Brink in Sleen.

De kunstenaressen Marion Mencke uit Noord-Sleen en Paulien Kingma uit Sleen maakten kunstwerken, die op 5, 6, 7, 8 plus 13, 14, 15 en 16 mei van 12.00 tot 17.00 uur te zien zijn in de Dorpskerk. De entree is er gratis en vrijwilligers geven tekst en uitleg over het thema plus de kunstwerken.

Vertellen

De officiële opening is op 5 mei om 14.30 uur in de Dorpskerk. Mencke en Kingma maken dan hun opwachting en vertellen over de kunst. Tijdens de opening zorgt een blazersensemble uit Sleen voor de muziek. Mencke en Kingma verzorgen daarnaast workshops voor kinderen van de bovenbouw van de beide basisscholen in Sleen: De Akker en De Fontein. De kerkdienst op pinksterzondag staat in het teken van het thema vrijheid van geest.

Auteur

Redactie