Ermerweg in Emmen vanaf 2 mei dicht

Emmen

Vanaf maandag 2 mei is de Ermerweg in Emmen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Noordbargerstraat en de parkeerterreinen van Wildlands. De parkeerterreinen van Wildlands zijn dan alleen te bereiken vanaf de Hondsrugweg. De afsluiting duurt maximaal vier maanden.

De gemeente Emmen wil het verkeer op de route Nieuw-Amsterdamsestraat-Ermerweg verminderen. In werksessies met diverse belangengroepen is gebleken dat het afsluiten van de Ermerweg de meest effectieve oplossing is. Met Plaatselijk Belang Noordbarge is afgesproken om eerst een proefafsluiting te doen. De afgelopen weken is gemeten hoeveel verkeer er door Noordbarge rijdt. Ook tijdens de afsluiting wordt het verkeer regelmatig gemeten. Op deze manier wil de gemeente de effecten zo goed mogelijk in beeld brengen voordat een definitief besluit wordt genomen.

Auteur

Redactie