Rubriek Spreekbuis | ‘Wakker Emmen verdient een pluim’

Emmen

Grote vleeskoeien banjerden enige tijd over de grasvelden rondom de Grote Rietplas in Emmen. Een grote ergernis van een lezer uit Emmen – woonachtig naast het gebied. “De gemeente spaart middels deze natuurlijke begrazing maaikosten uit. Nadeel is dat de koeien het gebied niet alleen begrazen maar compleet molesteren.”

Lezer mailt al een jaar over en weer met de gemeente Emmen, vooral omdat de afrastering – om de dieren op hun plek te houden – dwars door het recreatiegebied gaat. “Ik vind het idioot om een veehouderij te introduceren in een recreatiegebied.” Toch is Emmenaar niet alleen maar ontevreden. Vorige week kwam Emmer wethouder René van der Weide polshoogte nemen – zijn partij Wakker Emmen heeft het groenbeheer in de portefeuille – waarna is besloten het graasgebied te verkleinen. “De slechte start krijgt zo een positieve omwending. Dat verdient een pluim”, meent hij. “Vanochtend tijdens een wandeling zag ik dat sommige delen van het hekwerk waren gemold door vandalisten. Dat is ook geen oplossing. Ik ken de kosten niet hoor, maar is twee keer per jaar een maaimachine inzetten duurder dan 3,5 kilometer hekwerk laten plaatsen door een professionele firma, met alle ellende die erbij komt kijken?” Is er ook een ontwikkeling die u aan de kaak wilt stellen of bent u juist tevreden over een verandering in uw gemeente? Laat het weten via zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl of krantvancoevorden@ndcmediagroep.nl onder vermelding van ‘Spreekbuis’.

Auteur

Redactie