Degradatie Germanicus uit eerste klasse

Coevorden

De wedstrijd tegen SC Erica van zondag was tekenend voor het hele seizoen, dat Germanicus kende in de eerste klasse. Niet minder zijn dan de tegenstander, maar uiteindelijk wel verliezen: 1-2. De ploeg van trainer Eric Prins degradeert na een seizoen alweer uit de eerste klasse.

Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, waarbij SC Erica vooral gevaarlijk werd als spelmaker Kelvin Jager aan de bal kwam of als er door Germanicus spelers fouten werden gemaakt. Hier zit ook het grote verschil tussen de eerste en tweede klasse. Fouten worden direct afgestraft en omgezet in tegendoelpunten. De wedstrijd tegen SC Erica werd ook op deze manier beslist. De 0-1 was een gevolg van balverlies op een positie waar dit absoluut niet mag. Roy Jagt wist wel raad met dit buitenkansje. Daarna wist Germanicus het initiatief te nemen en de A1-spelers Roelof van Dijk en Kain Hoogeveen lieten zien talentvol te zijn en goed mee te kunnen. De 1-1 na een terechte penalty leek de einduitslag te worden, maar zoals gezegd dit seizoen zit het niet mee en dat de 1-2 nog viel past in het beeld.

Te weinig

Aan de andere kant hebben spelers die het verschil kunnen maken aan Germanicus kant dit jaar te weinig laten zien en daardoor werden er simpelweg te weinig punten gepakt. Het mooie aan voetbal is echter dat er altijd een kans op revanche bestaat. De spelers en trainer Eric Prins zullen het komende jaar in de tweede klasse kunnen laten zien dat het afgelopen seizoen snel moet worden vergeten. De komende drie wedstrijden zullen de geel-zwarten het seizoen op een positieve manier moeten afsluiten, te beginnen aanstaande zondag uit bij Hoogeveen. Een klassieke Drentse derby.

Auteur

Redactie