Stralende Dagmar is Miss Emmen

Emmen

Het was voor de achttienjarige Dagmar von Pickartz een grote verrassing dat ze zondagmiddag tot Miss Emmen 2016 werd gekroond. Ze volgt hiermee Kim Groen, Miss Emmen 2015, op.

Door Mayke Bos Niet alleen de juryleden waren onder de indruk van Dagmar, maar ook het publiek ging telkens weer uit zijn dak als de stralende miss het podium betrad. “Een stralende dame met een glimlach van oor tot oor”, zo luidde het juryrapport. Dat kan Dagmar beamen. “Ja, ik lach wel veel. Ik ben altijd vrolijk en positief en ik vind het leuk om overal een feestje van te maken. Ik had er ook gewoon heel veel zin in en ik had dit voor geen goud willen missen”, vertelt ze enthousiast. Haar deelname heeft ze te danken aan haar tante. “Het leek me leuk om mee te doen, maar ik vond het een beetje gek om mezelf op te geven. Toen heeft mijn tante mij opgegeven”, vertelt Dagmar. Ze heeft vooral genoten van de sfeer en de gezelligheid met de andere missen. Iedere avond waarop er samen werd geoefend ervoer ze als een gezellige vriendinnenavond. Van rivaliteit was er geen sprake tussen de missen.

Podium

“Iedereen had het in zich om te winnen, dus wilden we er gewoon een leuke ervaring van maken.” Hoewel ze een opleiding schoonheidsverzorging op het Drenthe College volgt, streeft ze niet naar een carrière als miss, of model. Toch sluit Dagmar niet uit dat ze misschien nog eens op het podium zal staan. “Ik dans bij Dance Company Shirelle en heb daarmee ook vorig jaar al op het podium gestaan tijdens de verkiezing van Miss Emmen”, legt ze uit. Dat ze zou winnen, zag ze totaal niet aan komen. “Dat klinkt misschien cliché, maar ik had het echt niet verwacht”, zegt de kersverse Miss Emmen bescheiden. Wel had ze zich voorgenomen om - áls ze het zou worden- het in ieder geval droog te houden. “Dat is niet helemaal gelukt, want er vielen wel een paar tranen. Maar wel van blijdschap hoor!” Ze kan niet wachten om Emmen te vertegenwoordigen. “Ik woon in het centrum van Emmen en het nieuwe plein en Wildlands zijn haast mijn achtertuin”, lacht ze.

Auteur

Redactie