Prijswinnaars fotowedstrijd 'Emmen 2030' bekend

Emmen

Harm Weitering, Sander Dam en René Mensen zijn de winnaars geworden van de fotowedstrijd Emmen 2030. Studenten van Stenden Hogeschool, die de wedstrijd hebben georganiseerd, hebben de winnaars beloond met een bos bloemen en dinercheque van restaurant Stones. Inwoners stuurden in de afgelopen twee maanden meer dan 150 foto's in van iets in de gemeente waar ze echt trots op zijn of werkelijk blij van worden.

De foto’s via e-mail, Facebook en Instagram aangeleverd. De inzenders moesten motiveren waarom zij trots of blij worden van wat ze op de foto zetten. De populairste thema’s waren: dierenpark, Wildlands, Raadhuisplein, architectuur, water, nacht en verlichting. Deze thema’s worden verwerkt in de toekomstvisie die de gemeente gaat opstellen.

De winnende foto’s

Het Raadhuisplein blijkt een populair foto-object te zijn. Van de vele ingestuurde foto’s heeft René Mensen volgens de studenten de mooiste foto van het Raadhuisplein gemaakt en is daarmee één van de drie winnaars. Harm Weitering uit Emmen won vooral om zijn motivatie. Hij stuurde een foto in van de eerste wandeling door de Hondsrugtunnel. De derde winnaar is Sander Dam. Hij stuurde via Instagram een foto met zijn Iphone vanuit het Bargerveen. De foto’s staan op de Facebookpagina en Instagrampagina van Emmen 2030. Iedereen kan hier de komende tijd nog foto’s uploaden of die van anderen liken.

Emmen 2030

Emmen is volop in verandering; de wereld om ons heen ook. De gemeente Emmen wil daarop inspelen en kijkt naar de toekomst: Hoe ziet de samenleving er in 2030 uit? En hoe kunnen en willen we daar in de gemeente op inspelen? Deze toekomstvisie gaat de gemeente beschrijven in de nota Emmen 2030. Naast inwoners, leveren ook onder andere bedrijven, instellingen en de gemeenteraad inbreng voor deze nieuwe nota. Hiervoor worden de komende periode diverse bijeenkomsten georganiseerd. Het European Tourism Futures Insitute van Stenden Hogeschool ondersteunt de gemeente hierbij. De toekomstvisie moet eind dit jaar gereed zijn.

Auteur

Redactie