Emmer basisschool bestaat kwart eeuw

Emmen

Openbare basisschool De Lisdodde in de Emmer wijk de Rietlanden bestond 24 april 25 jaar. Alle reden voor een cadeau aan de school en de kinderen. Het cadeau - overhandigd door wethouder Bouke Arends - werd vorige week vrijdag onthuld op het schoolplein.

Na de onthulling reisden de kinderen met de bus af naar Drouwenerzandom te vieren dat hun school een kwart eeuw bestaat. De openbare basisschool heeft momenteel drie locaties: Ganzenveld, Zwanenveld en Eidereend. De Lisdodde is een Daltonschool, waar les wordtgegeven aan 570 kinderen en is daarmee de grootste openbare basisschool binnen de gemeente Emmen. In augustus 1990 zouden negentien kinderen starten op de nieuwe school in de Rietlanden. Omdat het gebouw nog niet klaar was, kregen de leerlingen een extra week vakantie. De officiële opening van De Lisdodde was op 24 april1991. “De dag was super”, blikt Astrid de Grijs terug - zij is interne begeleider op de school. “De kinderen hebben zich uitstekend vermaakt in Drouwenerzand.”

Auteur

Redactie