COVS HZO Drenthe derde bij spelregelwedstrijd

Emmen

Recent vond de COVS-district spelregelwedstrijd plaats in Kootstertille. Zes noordelijke spelregelteams van noordelijke scheidsrechtersverenigingen hadden zich aangemeld.

COVS Hondsrug Zuid Oost Drenthe had regelmatig geoefend in het clubhuis De Meerfluit. Veel spelregelvragen zijn geoefend om een beter resultaat te behalen dan in 2015. Toen eindigde COVS HZO Drenthe als laatste. Door afzeggingen van een aantal spelregelleden werd Hennie Heijne bereid gevonden om af te reizen naar Friesland. Samen met Albert Jan Benjamins en Herman Wesseling gingen ze de strijd aan. Het begon met de schriftelijke ronde. Hoe dit gemaakt was, werd pas later op de avond bekend. De deelnemers maakten over het algemeen deze ronde middelmatig. Het waren ook moeilijke vragen. Het werd vervolgd met de 1e en 2e ronden leesvragen. Vervolgens zagen de deelnemers beeldvragen voorbij komen. De deelnemers kregen ook mondelinge vragen voorgeschoteld. Blijkbaar is dit altijd moeilijk omdat het antwoord vaak niet volledig geformuleerd werd. Als laatste kwam de quizronde voorbij. De eindstand werd opgemaakt. Op de eerste plaats: COVS Drachten die er met kop en schouders bovenuit stak. COVS Heerenveen werd tweede en de COVS HZO Drenthe werd derde. Persoonlijk winnaar werd Fokke Landheer van COVS Drachten met 100 punten. Herman Wesseling uit Weiteveen werd derde. Coach Ab Jagersma was zeer tevreden met het mooie resultaat.

Auteur

Redactie