Geslaagde Koningsspelen in en nabij brede school SOM

Coevorden

De drie basisscholen in de Coevorder brede school SOM - de Panta Rheischool, de Mijndert van der Thijnenschool en de Wilhelminaschool - kijken samen met Kinderwereld en TVC (Turn Vereniging Coevorden) terug op geslaagde Koningsspelen.

De vrijdagochtend startte na een openingsdansje op het plein met een gezamenlijk koningsontbijt, waarbij de peuters van Kinderwereld mee konden eten. Daarna gingen de kinderen van Kinderwereld koningsspelletjes doen op het eigen plein. De peuters die vrijdagochtend steevast bij TVC gymnastieken, vierden met hun ouders de Koningsspelen. Door de samenwerking met vijftien derdejaars leerlingen van De Nieuwe Veste - zij kregen begeleiding van twee docenten - konden de kinderen van de onderbouw van de scholen dertien spelletjes doen op het schoolplein.

Medewerking

Door medewerking van een aantal sportverenigingen en stagiaires konden er op locaties in de stadswijken Poppenhare en Lootuinen sportclinics aangeboden worden. Op de playground van buurt- en speeltuinvereniging de Poppe werden door hockeyvereniging MHCC, volleybalvereniging Vonk en NNSports clinics aangeboden op het gebied van hockey, volleybal en pannavoetbal. Bij de speeltuin van BSV Lootuinen gaf Korvesta korfbalclinics en in de beweegtuin bij woonwijkcentrum De Schutse werd door een stagiaire een les in bootcamp aangeboden. In de brede school werd door Bannink-Mach les gegeven in badminton en in de sporthal konden de kinderen onder begeleiding van twee stagiaires freerunnen. Meer foto's: www.facebook.com/bredeschoolsom.

Auteur

Redactie