Milieuvriendelijk geld besparen in regio

Emmen

Maak het mee in Emmen! Dat moet het Emmer bedrijf NoCo2 hebben gedacht. Het bedrijf staat voor het verminderen van kooldioxide: een belangrijke veroorzaker van het broeikaseffect.

Sihard Felix Dijkstra - oprichter en directeur - wil een meer gezonde wereld achterlaten voor zijn kinderen en dus ook voor alle andere mensen in Emmen en omstreken. De gemeente Emmen maakt het Dijkstra makkelijk. Met een erg goedkope duurzaamheidslening stimuleert de gemeente het kopen van zonnepanelen en andere energiebesparende voorzieningen. Dijkstra: “Centrale verwarming is achterhaald en veelal te duur. Infraroodpanelen zorgen voor de warmte en een warmtepomp voor het warme tapwater. En als je ook nog eens eigen elektriciteit opwekt met zonnepanelen, is al snel sprake van een energieneutrale situatie. Al met al bespaar je zodoende veel geld.” Voor de inwoners van Emmen en omstreken biedt Dijkstra informatieavonden aan waar hij - samen met de gemeente - uitlegt hoe mensen milieuvriendelijk geld kunnen besparen. Dijkstra biedt alle aanwezigen een voucher aan ter waarde van 150 euro voor het kopen van zonnepanelen. Wel even aanmelden via de website www.noco2.nl. De bijeenkomsten zijn in buurtcentra in verschillende Emmer wijken. Het programma staat ook op de website.

Auteur

Redactie